Hoe kunnen we
je helpen?

OF +32 (0)11 26 96 00

BIM:
op naar een clashvrij bouwproces

Steeds meer bouwpartijen zien BIM (Building Information Modeling) als een cruciaal vertrekpunt van het bouwproject. Terecht ook, want door het bouwwerk vooraf helemaal virtueel in kaart te brengen, omzeil je heel wat potentiële knelpunten onderweg.

BIM

Meer dan een 3D-tekening

Met BIM creëren we niet alleen een virtuele tweeling van het gebouw dat straks in de realiteit verrijst. Tijdens het proces stellen we alle cruciale informatie beschikbaar voor alle betrokken partijen. Dit leidt tot een beter inzicht en tot een hogere onderlinge betrokkenheid. Door het BIM-model bovendien te koppelen aan de planning en kostenbegroting sporen we mogelijke afwijkingen extra snel op en boeken we enorme tijds- en financiële winst.

Iedereen kijkt mee

Alles begint met de plannen van de architect en de studiebureaus. Van daaruit krijgt het BIM-plan steeds meer vorm. Maar niet alleen de architect en wijzelf krijgen toegang tot het platform. Ook onderaannemers en de bouwheer kunnen actief deelnemen, van het uitlezen tot het implementeren van informatie. Op die manier optimaliseren we het ontwerp en de uitvoering op zo veel mogelijk vlakken: technisch, architecturaal, energetisch, akoestisch…

Door alle info van de verschillende partners samen te brengen, beperken we het risico op clashes tot een absoluut minimum. Denk maar aan een tekort aan materialen, potentiële uitvoeringsfouten door miscommunicatie tussen aannemers…

Hoe maken wij het verschil?

Houben heeft al veel ervaring opgedaan met BIM. Voorbeelden hiervan zijn Quartier Bleu in Hasselt en het universitair ziekenhuis in Jette. Intussen beschikken we over tal van BIM-modellen die we naadloos kunnen afstemmen op de noden van de betrokken bouwpartners en natuurlijk het bouwproject zelf.

Daarnaast bereidt onze BIM Process Manager het hele proces nauwgezet voor en monitort hij de dagelijkse gang van zaken. Op deze manieren dragen we ook duidelijk ons steentje bij tot ons lean-verhaal en:

  • Optimaliseren we de algemene coördinatie van de werken
  • Verbeteren we de samenwerking tussen de verschillende partijen
  • Vermijden we dubbel werk, tijdverlies en dus extra kosten

Samengevat: bouw één keer digitaal en zet het foutloos om in de praktijk.

Op zoek naar
grondleggers
voor jouw
bouwproject?

Niets belangrijker dan een ijzersterke basis. Van de eerste gesprekken tot de laatste inspanning, wij denken de hele weg met je mee. Hoe we jou het best kunnen helpen, dat bespreken we graag samen.