Hoe kunnen we
je helpen?

OF +32 (0)11 26 96 00

Vragen?

  • Heb je bepaalde vragen over onze manier van werken? Of wil je graag eens samenzitten om het te hebben over jouw project?

    Laat hier je gegevens achter 
en we geven je snel een antwoord.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
15 mei 2023

AIRDECK en COBIAX CLS: totale flexibiliteit in duurzaam bouwen

Houben staat voor grondleggerschap. En grondleggerschap staat voor blijvend innoveren en nadenken over de bouwtoekomst. Dat geldt evenzeer voor onze zusterbedrijven, zoals AIRDECK BUILDING CONCEPTS. Zij beschikken met hun gelijknamig gepatenteerd product AIRDECK en met hun verdelerslicentie van COBIAX CLS over twee lichtgewichtvloersystemen die zowel bij (semi)prefab betonvloeren als bij traditioneel ter plaatse gestorte vloeren een duurzaam bouwproces en een flexibele gebouwstructuur garanderen.

AIRDECK en COBIAX CLS: totale flexibiliteit in duurzaam bouwen

Overspanningen in twee richtingen

Waar AIRDECK een ideale oplossing vormt voor bouwprojecten met prefab betonvloeren, biedt COBIAX CLS een uitgesproken meerwaarde in combinatie met ter plaatse gestort beton.

Aan de hand van beide systemen is het mogelijk om overspanningen in twee richtingen te realiseren. Dat betekent dat er in deze gebouwen geen balken of dragende muren noodzakelijk zijn.

Het resultaat is een uiterst lichte gebouwstructuur, die meer flexibiliteit en ontwerpvrijheid biedt. Enerzijds maken de lichtere vloeren grotere overspanningen mogelijk zonder de nood om extra kolommen in te passen. Anderzijds maakt het systeem, door het wegvallen van de balken, de weg vrij voor een perfect vlak plafond, waardoor ook de installatie van de technieken veel sneller en gemakkelijker kan gebeuren.

Tot slot kunnen we op aanvraag rekening houden met boorprotocollen met het oog op gebouwaanpassingen in de toekomst.

Duurzame flexibiliteit over generaties heen

Beide lichtgewichtvloersystemen zijn ontwikkeld met het oog op duurzaamheid en circulariteit. Niet alleen tijdens het bouwproces zelf, maar ook generaties na de definitieve oplevering:

  • Fors verlaagde CO2-uitstoot dankzij vermindering van beton en betonstaal.
  • Besparing in materialen en grondstoffen: minder water, beton en staal nodig in de uitvoeringsfase
  • Besparing in het aantal transporten
  • Holtevormers vervaardigd uit gerecycleerd polypropyleen
  • Circulair bouwen: de overspanningen in 2 richtingen maken de weg vrij voor eenvoudig herindeelbare ruimtes in de toekomst
Cobiax CLS Het Cobiax CLS-lichtgewichtvloersysteem in de praktijk voor de nieuwbouw van The Pulse in Amsterdam.

Wederzijdse optimalisatie

Bij AIRDECK BUILDING CONCEPTS zijn ze voortdurend op zoek naar manieren om de toegepaste producten naar een hoger niveau te tillen.

Dit maakt dat opdrachtgevers van utiliteitsgebouwen vandaag beschikken over tal van mogelijke oplossingen voor hun project. Zo kunnen ze onder meer kiezen uit verschillende opbouwhoogtes en vloerdiktes realiseren van 22 cm tot wel 86 cm voor nog grotere overspanningen en/of zwaar belastbare vloeren. Van scholen en ziekenhuizen tot kantoortorens en woonzorgcentra: AIRDECK en COBIAX CLS garanderen een enorme flexibiliteit in de breedte en in de hoogte.

Ook op vlak van transport en plaatsing blijven ze optimalisaties doorvoeren. Beide systemen bestaan namelijk uit eenvoudig stapelbare en onderling combineerbare onderdelen. Het ontwerp sluit bovendien een foute plaatsing uit, wat dan weer leidt tot een snel en efficiënt bouwproces.

Het meest duurzame resultaat bereiken? Trek ons snel mee aan tafel

Het meten en beperken van de CO2-uitstoot maken een almaar groter deel uit van het bouwverhaal. Bovendien worden beton en staal er niet goedkoper op.

Hoe je het absolute maximum uit jouw bouwproject haalt? Betrek onze collega’s van AIRDECK BUILDING CONCEPTS  zo snel mogelijk bij jouw project. Zij denken met je mee na op vlak van engineering, het optimaliseren van je bouwtraject en het verzekeren van een mooie, lange toekomst voor je gebouw(en).

Samen vernieuwen met Houben?

Schreeuwt jouw toekomstig project innovatie uit en ben je op zoek naar een bouwbedrijf dat het onbekende niet schuwt? De grondleggers van Houben staan klaar om jouw project in handen te nemen.

Neem contact met ons op voor een eerste kennismaking en neem in tussentijd zeker een kijkje naar onze realisaties.

Blijf op de hoogte van onze laatste cases en referenties. Schrijf je in op de nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.