Hoe kunnen we
je helpen?

OF +32 (0)11 26 96 00

Vragen?

  • Heb je bepaalde vragen over onze manier van werken? Of wil je graag eens samenzitten om het te hebben over jouw project?

    Laat hier je gegevens achter 
en we geven je snel een antwoord.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
25 april 2018

Een bouwproject dat geschiedenis maakt

Het bouwproject Keiheuvel in Balen werd aan Houben gegund door de private bouwheer Orelia, gespecialiseerd in ouderenzorg. Het project bestaat uit twee fases: de nieuwbouw van een woonzorgcentrum, bestaande uit 59 woonzorgkamers en 8 assistentiewoningen, en de aanliggende bouw van nog eens 27 assistentiewoningen.

Een bouwproject dat geschiedenis maakt

Het bouwproject Keiheuvel in Balen werd aan Houben gegund door de private bouwheer Orelia, gespecialiseerd in ouderenzorg. Het project bestaat uit twee fases: de nieuwbouw van een woonzorgcentrum, bestaande uit 59 woonzorgkamers en 8 assistentiewoningen, en de aanliggende bouw van nog eens 27 assistentiewoningen. De werf startte op in februari 2017 en na amper 10 maanden konden de eerste bewoners hun intrek nemen. Intussen is projectfase één afgerond waardoor nu ook de laatste bewoners uit het vroegere ‘Home Keiheuvel’ zijn verhuisd. 

2 MEI 2018 – EEN MEMORABELE DAG
Op de werf van woonzorgcentrum Keiheuvel worden we rondgeleid door werfleider Wim Steegmans, ploegbaas Jef Peeters en Michiel Mentens, vertegenwoordiger van de bouwheer. “Twee mei 2018 zal een memorabele dag zijn,” vertelt Wim, “want op die dag wordt ‘Home Keiheuvel’ afgebroken. Dat gebouw dateert uit 1972 en was het eerste private rusthuis in België.”

Michiel Mentens: “Het gebouw kent een unieke geschiedenis. Het was moeder Van den Brande die thuis als eerste onderdak en zorg verleende aan enkele bejaarde buurtbewoners. Samen met haar man nam ze in 1972 het initiatief om het rust- en verzorgingstehuis Home Keiheuvel te bouwen. In 1979 namen haar zonen de fakkel over. In de loop der jaren werd het bestaande gebouw nog twee keer uitgebreid.”

Vandaag heeft Orelia 7 woonzorgcentra in portefeuille. De broers zijn via de familiale holding Palmyra Brands tevens referentieaandeelhouder in Armonea, de grootste onafhankelijke aanbieder van seniorenzorg. “De broers Van den Brande zijn onlangs een laatste bezoek komen brengen,” aldus Wim. “Het is een stukje geschiedenis dat verdwijnt, maar de afbraak van het oude gebouw is tegelijk de start van projectfase twee. Dat is de bouw van 27 assistentiewoningen die in de loop van 2019 klaar zullen zijn.”

FACILITEITEN 
In tegenstelling tot de oude laagbouw bestaat het nieuwe woonzorgcentrum uit grote glaspartijen die veel daglicht binnenlaten en een mooi zicht bieden op de omliggende natuur. “De bejaarden zijn nog wat afwachtend in hun enthousiasme,” vertelt Michiel. “Ze blijven het liefst in hun vertrouwde omgeving, maar als ze er één keer zijn, zullen ze ongetwijfeld van hun nieuwe comfort genieten.” Het woonzorgcentrum biedt faciliteiten zoals een cafetaria met terras, een wellnessruimte en een kapsalon.

SYNERGIE VAN GROEP HOUBEN
Zowel aan de mooie onthaalbalie, de toog in de cafetaria als in de badkamers treffen we het schrijnwerk van Aluglas, het gespecialiseerde schrijnwerkbedrijf van Groep Houben, aan. “Onze bouwheer heeft veel oog voor detail,” aldus Wim. “Orelia bouwt ook eigen vastgoedprojecten dus dat maakt hen voor ons extra uniek. Deze samenwerking maakt ons dubbel zo fier op de mooie realisatie van onze bouwteams!”

PROJECTGEGEVENS
Project: WZC Keiheuvel
Locatie: Balen Bouwheer: Orelia
Uitvoering: Februari 2017 – april 2019

Blijf op de hoogte van onze laatste cases en referenties. Schrijf je in op de nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.