Hoe kunnen we
je helpen?

OF +32 (0)11 26 96 00

Vragen?

  • Heb je bepaalde vragen over onze manier van werken? Of wil je graag eens samenzitten om het te hebben over jouw project?

    Laat hier je gegevens achter 
en we geven je snel een antwoord.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
03 juni 2019

Het krachtig partnerschap van Houben en Orelia bij WZC Serrenhof

Op de bouwwerf van de woonzorgcampus Serrenhof in Sint-Truiden is de sfeer gedreven. Het Houben-team zit er in de laatste rechte lijn naar het einde van de ruwbouwwerken. De laatste predallen worden vandaag gelegd op het tweede verdiep. Om geïnteresseerde huurders te bereiken kon Orelia op zondag 19 mei tijdens de Open Wervendag rekenen op de ondersteuning van Houben. Het vertrouwde partnerschap tussen bouwheer en aannemer lag aan de basis van een geslaagde editie die ruim 230 geïnteresseerde be

Het krachtig partnerschap van Houben en Orelia bij WZC Serrenhof

BOUW®Verhaal WZC Serrenhof 

Op de bouwwerf van de woonzorgcampus Serrenhof in Sint-Truiden is de sfeer gedreven. Het Houben-team zit er in de laatste rechte lijn naar het einde van de ruwbouwwerken. De laatste predallen worden vandaag gelegd op het tweede verdiep. Begin volgend jaar zal bouwheer en uitbater Orelia de bewoners van de Truiense woonzorgcentra La Madrugada en Laurentius naar deze nieuwbouw verhuizen. Naast de 76 woonzorgkamers worden op deze campus ook 33 assistentiewoningen verhuurd. Om geïnteresseerde huurders te bereiken kon Orelia op zondag 19 mei tijdens de Open Wervendag rekenen op de ondersteuning van Houben. Het vertrouwde partnerschap tussen bouwheer en aannemer lag aan de basis van een geslaagde editie die ruim 230 geïnteresseerde bezoekers trok.

OPEN WERVENDAG
Enkele dagen na de Open Wervendag gaan de bouwwerken weer hun gewone gang. We worden hartelijk ontvangen door senior projectleider Patrick Kaes, werfleider Raf Truyens en ploegbaas Jef Peeters die nog even terugblikken op zondag: “Ons team heeft vooraf de nodige inspanningen geleverd om de werf bezoekersklaar te maken,” vertellen ze. “Alles moest er picobello uitzien en voorzien van voldoende veiligheidsgaranties. In samenspraak met Orelia beslisten we om één assistentiewoning en één woonzorgkamer open te stellen. Dat was voldoende voor Orelia om de geïnteresseerden een eerste keer te laten binnenkijken,“ gaat werfleider Raf verder. “Ons werfteam was aanwezig om de bezoekers een technische toelichting te geven. De medewerkers van Orelia gaven uitleg over de toekomstige kamerinrichting, de faciliteiten, service en beleving op de campus. Dat partnerschap wekte duidelijk het vertrouwen van de bezoekers.”

Caroline Vercauteren, Marketing Communication Manager bij Orelia onderstreept het belang van de Open Wervendag en de ondersteuning van Houben: “Uit ervaring weten we dat het beslissingsproces voor de verhuur van de assistentiewoningen niet van vandaag op morgen gebeurt. Daarom is het belangrijk dat we de geïnteresseerden al in een vroeg bouwstadium kunnen bereiken. Dat Houben hieraan heeft meegewerkt, stellen we ten zeerste op prijs,” vertelde ze ons. 

VERSCHOVEN PLANNING
Werfleider Raf neemt ons mee voor een rondleiding op zijn werf. “Op dit moment zijn er zo’n 25 mensen aan het werk,” vertelt hij. “We zijn bezig aan de metselwerken, de laatste predallen worden gelegd en de technieken worden volop geïnstalleerd. In de twee torenkranen zijn de kraanmachinisten druk in de weer. Ploegbaas Jef Peeters vraagt hen via zijn walkie talkie al lachend om even te zwaaien naar de lens. Kraanmachinist Antonio komt er zelfs voor uit zijn kabine. Er heerst duidelijk een goedlachse, gemoedelijke sfeer op deze werf.  “We hebben wel wat druk op de planning,” geeft Raf toe. “Omdat er bij de grondwerken asbest werd gevonden, zijn we hier pas vier maanden later kunnen starten dan voorzien. Daardoor is de planning opgeschoven en lukt het onderaannemers niet altijd om voldoende mensen vrij te krijgen. Bovendien merken we dat er overal tekort is aan personeel. Die schaarste speelt ons soms parten, maar uiteraard gaan we dit oplossen!”

VERTROUWD PARTNERSCHAP
Het bouwconcept van Orelia is gekend bij Houben die nog maar recent de woonzorgcampus Keiheuvel in Balen opleverde voor deze bouwheer. “We hebben een andere architect dan op Keiheuvel,” vertelt Raf, “maar het concept is quasi gelijk. In de kelder is er ruimte voor parkeerplaatsen, de industriële keuken en personeelsruimten. Op het gelijkvloers heb je de inkomhal met lounge en cafetaria met terras. Op het dak boven het cafetaria komt een groendak. De twee verdiepingen hebben elk een ruime dagzaal waar de bewoners kunnen eten en tv-kijken. Op het gelijkvloers is een kineruimte, een kapper, een vergaderzaal enkantoren voor het personeel. Alles is met kalkzandsteenblokken gebouwd,” vervolgt Raf, “bij de assistentiewoningen komt er, zowel in de hal als in de kamers, nog een voorzetwand van gipsplaat, gevuld met 14 centimeter isolatie.”

Senior projectleider Patrick Kaes en ploegbaas Jef Peeters bouwden voordien ook mee aan de woonzorgcampus Keiheuvel van Orelia. “We kennen het bouwconcept en we kennen elkaar. Dat is zeker een voordeel in het partnerschap met Orelia,” besluit Raf, “beide partijen plukken daar de vruchten van.”

PROJECTGEGEVENS
Project: WZC Serrenhof
Locatie: Sint-Truiden
Bouwheer: Orelia
Uitvoeringstermijn: september 2018 – 2020

 

 

Blijf op de hoogte van onze laatste cases en referenties. Schrijf je in op de nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.