Hoe kunnen we
je helpen?

OF +32 (0)11 26 96 00

Vragen?

  • Heb je bepaalde vragen over onze manier van werken? Of wil je graag eens samenzitten om het te hebben over jouw project?

    Laat hier je gegevens achter 
en we geven je snel een antwoord.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
08 december 2022

HR-directeur Gerry: “Wij geloven hier volop in de jongeren”

Een van de belangrijkste fundamenten binnen Houben is ons HR-beleid. Want het grondleggerschap uitdragen, begint bij het samenbrengen van de juiste mensen. HR-directeur Gerry Vanhoonacker waakt hier elke dag mee over. Welke uitdagingen komt hij dagelijks tegen? En hoe laat hij deze het liefst even achter zich buiten de werkuren?

HR-directeur Gerry: “Wij geloven hier volop in de jongeren” “Eén van de belangrijkste zaken in mijn job is blijven geloven in de jonge, opkomende generaties en investeren in hun groei."

“Altijd optimisme uitstralen”

Gerry heeft al vele HR-watertjes doorzwommen in zijn carrière. Toch kwam hij pas de laatste jaren voor het eerst in actie in de bouwsector.

“Ik voelde me meteen aangetrokken door de bouw. Het is een sector vol uitdagingen, zeker de afgelopen jaren. We dienen ons voortdurend aan te passen aan wat er in de wereld gebeurt én moeten tegelijkertijd mee blijven met de nieuwste ontwikkelingen.”

“Onze rol als HR-team hierin? Voor optimisme zorgen, laten zien dat we bij Houben de uitdagingen op een creatieve en doordachte manier aanpakken. Dat we een plan en visie hebben op de lange termijn.”

“Ideale mix tussen generaties vinden”

“Eén van de belangrijkste zaken hierin is volgens mij vertrouwen tonen in iedere generatie. Blijven geloven in de jonge, opkomende generaties en investeren in hun groei. Want die perfecte witte raaf is enorm zeldzaam.”

“In de eerste plaats willen we dit bereiken door onze eigen ervaren grondleggers aan hun zijde te zetten. Met andere woorden door de ideale mix tussen de generaties te vinden.”

“De eerste dagen bepalen alles”

Als HR-directeur overziet Gerry de dagelijkse processen op vlak van HR. De lonen, het rekruteren van nieuwe collega’s, maar er ook mee voor zorgen dat iedere werf voldoende bemand is.

“Maar nog meer dan dat, vind ik dat we bij HR vooral waken over het welzijn van onze mensen. Ondanks de vele uitdagingen moeten wij rust brengen, de juiste balans brengen tussen bedrijfsdoelen behalen en onze grondleggers iedere dag motiveren.”

“Dat begint in mijn ogen al met het op de juiste manier verwelkomen van een nieuwe collega. De eerste dagen bij een nieuwe werkgever zijn volgens mij allesbepalend voor het verdere verloop van een carrière.”

"Onze eigen grondleggers motiveren, kan alleen maar door mezelf zo betrokken mogelijk te tonen. Door deel te nemen aan veiligheidsdagen, teamactiviteiten, afterworks, noem maar op."

“Elke dag mee aan de kar trekken”

Bij Houben kwam Gerry terecht bij een familiebedrijf pur sang. Een bewuste keuze. “Ik heb ook heel lang gewerkt voor beursgenoteerde bedrijven, mijn hele leven lang heb ik rondgereisd. Het was tijd om naar een plek dichter bij huis te gaan.”

“Ik heb gekozen voor een familiebedrijf met een sterke regionale verankering. Waar de afstand tussen werf en kantoor vrij klein is. Hier trek ik met plezier iedere dag aan de kar om iedereen te motiveren en mee te krijgen in het Houben-verhaal. Zodat ze op hun eigen manier voldoening halen uit en groeien in hun rol.”

“Dat kan alleen maar door mezelf zo betrokken mogelijk te tonen. Door deel te nemen aan veiligheidsdagen, teamactiviteiten, afterworks, noem maar op.”

Al fietsend naar kantoor

Hoe maakt een HR-directeur het hoofd leeg na een lange werkdag? “Mijn gezin is mijn grootste bron van ontspanning. Maar ook uit mijn familie en vrienden haal ik enorm veel energie.”

“Ik steek regelmatig de barbecue aan en daarnaast probeer ik zoveel mogelijk rond te reizen met mijn vrouw en drie dochters. We zoeken vooral graag de sneeuw op samen.”

Tot slot vind je Gerry heel vaak terug op de fiets. “In het weekend trek ik er graag op uit met de fiets. En ook doorheen de week zit ik vooral in het zadel en gebruik ik de speed pedelec om helemaal ontspannen op het werk of thuis aan te komen.”

Zit er een grondlegger in jou?

Zoals onze collega Gerry hierboven al stelde: wij verwelkomen toekomstige grondleggers uit iedere generatie. Waar wij precies voor staan en welke vacatures we momenteel in de aanbieding hebben, vind je hier terug. Laat dus zeker van je horen en maak je op voor een loopbaan in groei binnen een sector in bloei.

Blijf op de hoogte van onze laatste cases en referenties. Schrijf je in op de nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.