Hoe kunnen we
je helpen?

OF +32 (0)11 26 96 00

Vragen?

  • Heb je bepaalde vragen over onze manier van werken? Of wil je graag eens samenzitten om het te hebben over jouw project?

    Laat hier je gegevens achter 
en we geven je snel een antwoord.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
17 december 2019

BEKISTER JORDI NEVEN: “DURF JE EIGEN MANIER VAN WERKEN IN VRAAG STELLEN”

Met meer dan 170 collega’s bij Houben is het moeilijk om iedereen even goed te leren kennen. Daarom willen we je graag een handje helpen en brengen we in elke editie van dit magazine een bezoekje aan één van onze grondleggers. Deze allereerste keer trekken we mee de werf op met bekister Jordi Neven.

BEKISTER JORDI NEVEN: “DURF JE EIGEN MANIER VAN WERKEN IN VRAAG STELLEN”

Op zijn 23e heeft Jordi Neven al vier jaar Houben achter de rug. Eens van de schoolbanken af duurde het niet lang voor hij de weg naar ons vond. “Ik had een diploma in het metselen op zak. Een vriend van mij vertelde dat Houben op zoek was naar nieuwe werkkrachten. Dus solliciteerde ik, weliswaar voor de functie van bekister. Niet veel later mocht ik beginnen. Van metselen is dus nooit meer veel in huis gekomen (lacht).”

Wat doet een bekister zoal?

“Ik ben voornamelijk aan zet tijdens de ruwbouwfase. Ik sta in voor de betonwerken, zoals het storten van bekistingen, het plaatsen van betonwanden, funderingen, vloerplaten, verdiepingsvloeren, steunbalken, noem maar op. Maar evenzeer het aanleggen van kelders en ondergrondse parkeergarages.”

Welke grote uitdagingen komen dagelijks op je af?

“Dat varieert van dag tot dag. We hebben op deze werf net een inrit van een ondergrondse parkeergarage aangelegd met grote betonnen wanden aan de zijkant. Dat was een vrij  complexe onderneming. Een tijdje daarvoor moesten we bovenop die garage betonnen draagbalken plaatsen van elk 10 meter lang en 6 à 7 ton zwaar. Ook dat was best pittig.”

Wat waren je eerste indrukken bij Houben?

“In het begin was ik onder de indruk van de grootte van de werven. Op school oefenden we vooral in het kader van woningen en appartementen. Bovendien kreeg ik op school weinig mee over bekisten. Ik heb dus heel veel moeten leren van mijn ploegbaas en collega’s tijdens mijn interimperiode.”

“Ook buiten de werkuren staan er altijd leuke momenten op het programma. Ik denk dan in eerste instantie aan het inzetten van het bouwverlof en de familiedag. Maar waar ik ook stond van te kijken, was de jaarlijkse wagenwijding. Een priester komt dan al het rijdend materieel van Houben zegenen. Dit is een traditie die nog dateert uit het prille begin van Houben (1932). Ik wist niet dat dit nog bestond, dus keek ik wel even raar op de eerste keer (lacht).”

Waar kan een echte grondlegger niet zonder?

“Zelfmotivatie is volgens mij een heel belangrijke eigenschap voor iemand die bij Houben werkt. Je moet zelf leren denken, zelf leren luisteren. Je hebt misschien wel je eigen werkmethode, maar is dat wel de beste manier? Je moet van iedereen willen bijleren.”

“Ook respect is cruciaal om een efficiënt en aangenaam team te vormen. En af en toe de nodige dosis humor. We zitten hier niet dagelijks grappen met elkaar uit te halen zoals je vaak op YouTube ziet, maar het is toch niet de eerste keer dat iemands nagelzak aan de grond wordt vastgenageld (lacht).”

De fundamenten zijn intussen gelegd. Wat zijn je grote doelen?

“Momenteel ben ik in opleiding tot ploegbaas. Bovenop mijn dagelijkse taken ben ik nu ook bezig met planlezen, waken over de coördinatie en de veiligheid, ervoor zorgen dat alle materialen juist besteld worden en op tijd aankomen… Dat is de volgende stap in mijn groeitraject hier. We zullen zien wat de toekomst nog brengt.” 

Heb je ook passies buiten de werf?

“Ik heb lange tijd gevoetbald, maar ben er uiteindelijk mee gestopt, omdat ik nog te weinig tijd had. Vandaag blijft het meestal bij een spelletje FIFA op de Playstation. Wel probeer ik een paar keer per week te fitnessen om mijn conditie op peil te houden. Daarnaast ben ik altijd wel te vinden voor een leuke reis.

Word jij ook één van onze grondleggers?

Net zoals vele collega’s bij Houben heeft Jordi al een heel mooie weg bij ons afgelegd. Wil jij ook een carrière met stevige funderingen uitbouwen? Check dan zeker onze jobpagina en stel je kandidaat of solliciteer spontaan. Succes!

Blijf op de hoogte van onze laatste cases en referenties. Schrijf je in op de nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.