Hoe kunnen we
je helpen?

OF +32 (0)11 26 96 00

Vragen?

  • Heb je bepaalde vragen over onze manier van werken? Of wil je graag eens samenzitten om het te hebben over jouw project?

    Laat hier je gegevens achter 
en we geven je snel een antwoord.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
04 maart 2019

LEAN pilootproject definitief opgeleverd

Op 28 februari leverde Houben haar LEAN-pilootproject Basisschool Neerpelt Centrum definitief op. Voor dit project, gebouwd voor Scholen-van-Morgen, werden de LEAN-principes voor het eerst toegepast, en wel mét succes.

LEAN pilootproject definitief opgeleverd

Op 28 februari leverde Houben haar LEAN-pilootproject Basisschool Neerpelt Centrum definitief op. Voor dit project, gebouwd voor Scholen-van-Morgen, werden de LEAN-principes voor het eerst toegepast, en wel mét succes. Zowel de schooldirectie, de architect als bouwheer AG Real Estate zijn zeer tevreden over de kwaliteit van het opgeleverde werk. Dankzij de goede communicatie en LEAN-planning kortte de voorziene bouwtijd maar liefst 6,5 maanden in.

Jo Wels, LEAN-coach bij Houben, getuigt: “We startten de eerste fase van het project in februari 2016 en het was voltooid in januari 2017. Dat was drie maanden (of 20 procent) vroeger dan contractueel voorzien. De tweede fase, die vervolgens aanving in mei, was zelfs klaar na 8,5 maand, 30 procent sneller dan contractueel voorzien. Naast de bijzonder goede kwaliteit (er werden bijna géén opleverpunten gemeld) werd de voorziene bouwtijd van 26 maanden dus maar liefst met 6,5 maanden ingekort!”

Bouwheer AG Real Estate wist ons te melden dat er voor deze school, in vergelijking met andere projecten die zij realiseren voor Scholen-voor-Morgen uitzonderlijk weinig interventies nodig waren om te voldoen aan de strenge kwaliteitseisen die Scholen-van-Morgen oplegt in het kader van het 30-jarige onderhoudscontract.

Ook het personeel, de ouders en de leerlingen zijn bijzonder opgetogen over hun nieuwe school. En dat is waar we het voor doen.

Bij Houben zijn we pas tevreden als de klant tevreden is. Het is hiermee bewezen: LEAN bouwen doe je met Houben! 

Blijf op de hoogte van onze laatste cases en referenties. Schrijf je in op de nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.