Hoe kunnen we
je helpen?

OF +32 (0)11 26 96 00

Vragen?

  • Heb je bepaalde vragen over onze manier van werken? Of wil je graag eens samenzitten om het te hebben over jouw project?

    Laat hier je gegevens achter 
en we geven je snel een antwoord.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
05 september 2022

“Iedereen bij Houben weet dat ze op het magazijn kunnen terugvallen”

18 jaar lang al staat grondlegger Raf Lemmens aan het hoofd van ons magazijn in Paal-Beringen. Vandaag is ons magazijn meer dan ooit dé spil die de vlotte flow van al onze werven moet garanderen. Dankzij de investeringen en verbetertrajecten van de afgelopen jaren staat er een team van magazijniers klaar dat uitgerust is voor ieder type van vraag of interventie.

“Iedereen bij Houben weet dat ze op het magazijn kunnen terugvallen”

Logistiek en controle

Als hoofdmagazijnier stuurt Raf vandaag een team van 7 vaste magazijniers en 1 vrachtwagenchauffeur aan.

“De bestellingen vanuit de verschillende lopende werven komen binnen via ons ERP-systeem Microsoft Dynamics AX. Dat kunnen verbruiksgoederen zijn, zoals nagels, isolatiematerialen en siliconetubes, maar ook huurgoederen zoals werfkasten, stellingen en zelfs werfketen. Die keten plaatsen we trouwens zelf bij de start van een werf en breken we nadien weer af.”

“Dankzij deze software vermijden we te veel heen-en-weer-getelefoneer en besparen we enorm veel tijd. Wij zorgen er op onze beurt voor dat alles tijdig klaarstaat om te transporteren. Maar het is evenzeer mogelijk om de bestelde materialen te komen oppikken in de daarvoor voorziene grote lockers.”

“Daarnaast heeft ons magazijn ook een controlerende functie. Zijn de stellingen compleet? Zijn er geen beschadigingen? Werkt het elektrisch materiaal nog naar behoren? Indien nodig, voeren we de herstellingen zo snel mogelijk uit en zorgen we voor vervangmateriaal.”

“Binnen dit hele traject worden we enorm goed ondersteund door onze collega’s van de aankoopdienst. Zij zorgen mee voor de snelle en correcte aankoop van materialen en goederen en voor de bijhorende administratie.”

Grote stappen gezet

Toen Raf Lemmens bij ons van start ging, was er van het huidige magazijn nog geen sprake. “Het bouwbedrijf bevond zich toen nog in Houthalen-Helchteren. De manier waarop we toen werkten, valt in de verste verte niet meer te vergelijken met hoe we het vandaag aanpakken. Iedereen bij Houben weet dat ze altijd op ons kunnen terugvallen en daar krijgen we ook dank en respect voor terug vanuit onze werven. Dat is altijd leuk om te horen.”

De afgelopen jaren heeft het magazijn bijkomende grote stappen gezet om de werven nog beter van dienst te kunnen zijn, vertelt een trotse Raf Lemmens.

Hoofd Magazijn Raf Lemmens: "Iedereen bij Houben weet dat ze altijd op ons kunnen terugvallen en daar krijgen we ook dank en respect voor terug vanuit onze werven. Dat is altijd leuk om te horen.”

“Het team kan vandaag meer dan ooit terugvallen op een overzichtelijke en gestructureerde werkruimte. De laatste jaren hebben we bijvoorbeeld in overleg met het ganse team een rekkensysteem ontwikkeld om ook buiten materialen op een doordachte manier te stockeren. Op deze manier kunnen we onze werven nog beter voeden.”

Focus op digitale toekomst

Intussen blijft het team in Paal-Beringen ook zelf de puntjes op i zetten.

“Een volgend doel is om dit jaar een nieuwe, verwarmde werkruimte met meerdere werkbanken in te richten, zodat we onze herstellingen nog een stuk efficiënter kunnen uitvoeren. Nog dit jaar willen we een soort van webshopomgeving creëren waar de werven hun bestellingen op een nog vlottere en gebruiksvriendelijkere manier kunnen doorgeven. En een doelstelling op iets langere termijn is het implementeren van scanning in de dagelijkse werking van ons magazijn.”

“Zo’n vier à vijf keer per jaar zitten we met het ganse team samen om dergelijke verbeterpunten, nieuwe ideeën en ontwikkelingen te bespreken. Kunnen we het magazijn bijvoorbeeld nog beter indelen? Moeten we de stock niet op een andere manier groeperen?”

“Dit alles wordt op zijn beurt verder besproken met de verschillende werf- en projectleiders. Een constructieve en continue wisselwerking die ervoor zorgt dat we blijven vooruitgaan.”

Bij Houben telt elk detail

Ben je op zoek naar een innoverende en gestructureerde bouwpartner die ook letterlijk alles op een rijtje heeft? Bij Houben zorgen we voor een efficiënte flow tijdens jouw bouwtraject, van de eerste voorbereidingen tot de werfvoorziening en natuurlijk de effectieve bouwwerken. Bekijk alvast onze vele realisaties en contacteer ons voor een vrijblijvende kennismaking.

Of misschien wil je wel élke dag samenwerken met onze magazijniers en onze andere grondleggers? Neem dan zeker een kijkje tussen onze vele interessante en uitdagende vacatures of solliciteer spontaan!

Blijf op de hoogte van onze laatste cases en referenties. Schrijf je in op de nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.