Hoe kunnen we
je helpen?

OF +32 (0)11 26 96 00

Vragen?

  • Heb je bepaalde vragen over onze manier van werken? Of wil je graag eens samenzitten om het te hebben over jouw project?

    Laat hier je gegevens achter 
en we geven je snel een antwoord.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
19 september 2022

Projectleider Rudi: “Op weg naar huis bel ik iedereen van het team op”

Als jonge projectleider leerde hij zijn stiel in de strikte en resultaatgerichte Duitse bouwwereld. Maar dé grote sleutel tot succes ligt volgens hem, na vele jaren ervaring, vooral in de dialoog. Het is die mix die hij vandaag ook aan de volgende generaties bouwkundigen wil meegeven. Maak kennis met onze immer motiverende grondlegger Rudi Berx.

Projectleider Rudi: “Op weg naar huis bel ik iedereen van het team op”

“Meegesleurd als jongeling”

Met een diploma van burgerlijk ingenieur op zak kwam Rudi al snel bij onze oosterburen terecht. “Ik heb meer dan 90% van mijn carrière in Duitsland gewerkt en heb er enorme (industriële) bouwprojecten mogen leiden. Als jongeling die pas kwam kijken, werd ik erin gesleurd en ben ik er nooit meer uitgeraakt (lacht).”

“Twee jaar geleden kreeg ik de vraag van Houben of ik een van hun projecten in Antwerpen – Eric Sasse – mee in handen wilde helpen nemen. Een uitdaging die ik helemaal zag zitten. De klik met het werfteam was er meteen. In november 2022 leveren we samen ons eerste project op, eentje waar we enorm fier op mogen zijn.”

“Praten over het leven”

Een van de taken van Rudi is om ook jongere grondleggers te doen groeien. Dat doet hij op zijn volledig eigen manier. “Ik ben strikt, maar ook enorm rechtvaardig en menselijk. Ik kom misschien uit de hardere Duitse bedrijfswereld, maar dat staat haaks op wie ik als mens ben.”

“Zo draait alles voor mij rond motiveren. Wanneer ik ’s avonds naar huis rij na een werkdag, doe ik nog minstens 10 telefoontjes. Naar directe collega’s, maar ook naar onderaannemers. Niet om te polsen naar deadlines of taken, maar gewoon om te vragen hoe het met hen gaat. Om hen – waar nodig – te motiveren, om hen uit te nodigen voor een kop koffie de volgende morgen of om te vragen hoe het met hun gezin gaat, als ze daarover willen praten.”

“Zelf heb ik al vele watertjes doorzwommen, maar ik weet dat het niet loont om mensen in het koude water te laten springen. Dat komt geen enkel project of carrière ten goede. Ik hoop dat ik mijn advies en ervaring de komende jaren nog structureler mag doorgeven hier bij Houben. Zodat we kunnen groeien als mensen en als bouwfamilie.”

"Van onze bekisters, over onze HR-afdeling tot onze BIM-afdeling en magazijn: we hebben hier ongelofelijk veel expertise zitten. En vooral: iedereen is even aanspreekbaar."

“Kom niet te laat en ga niet als eerste weg”

De lievelingsprojecten van Rudi, dat zijn de projecten met een paar hoekjes af. “Geef mij maar de kluwens van opdrachten, met een spaghetti die moeilijk te ontrafelen valt. Een dergelijk bouwproject met het ganse team stap per stap aanpakken en oplossen: iets mooiers bestaat er niet voor mij.”

Hoe zo’n team er in de praktijk uitziet volgens Rudi? “Een mix van goeie mentaliteit, goeie handen en een goed hoofd. En met de juiste attitude: kom niet te laat op de werf, ga niet als eerste weg, spreek je collega’s regelmatig aan op de werf. Zeker als werf- en projectleider.”

“Na twee jaar Houben heb ik het gevoel dat dit hier zeker en vast goed zit. Van onze bekisters, over onze HR-afdeling tot onze BIM-afdeling en magazijn: we hebben hier ongelofelijk veel expertise zitten. En vooral: iedereen is even aanspreekbaar, of we nu op kantoor zitten, op de werf staan of een pint pakken tijdens de lentedrink.”

Familieband op 3.000 meter hoogte

Eén brok energie op de werkvloer, maar waar besteedt Rudi het liefst zijn energie na de werkuren? “Als voormalig voetballer en triatlonatleet zit er nog altijd een winnaar in mij. Dat zie je zeker ook op de werf terug (lacht).”

“Maar vandaag beperk ik me sportief alleen nog tot een jaarlijkse trektocht met mijn zoon. We gaan dan samen de bergen in voor een survivaltocht. Even de wereld helemaal loslaten. Wanneer je bijvoorbeeld op 3.000 meter hoogte zit in de Corsicaanse bergen met alleen maar natuur rondom je, voel je je nog maar heel klein.”

“En tot slot haal ik persoonlijk veel energie uit ondernemerschap. Zo heb ik enorm veel respect voor mensen als Bart Verhaeghe. Ik heb ooit tegenover hem aan de onderhandelingstafel gezeten. Als jonge ondernemer lag hij toen al mijlenver voor op zijn collega’s. Daar kan je alleen maar naar opkijken, vind ik. Hoe iemand een doel stelt en dat ook bereikt. Dat probeer ik in mijn dagelijkse job ook zo goed mogelijk te doen, maar wel op mijn eigen manier.”

Groeien met een duidelijk doel? Word grondlegger!

Op nog geen twee jaar tijd is Rudi een overtuigd grondlegger geworden met grote toekomstplannen. Ben jij ook iemand met duidelijke doelen? Of wil je op jouw eigen tempo groeien binnen een familiale omgeving? Bij Houben staat er een team van gelijkgezinde grondleggers klaar om mee die stap te helpen zetten.

Interesse om hen te vervoegen? Keuze genoeg tussen onze vacatures! Neem meteen een kijkje op onze jobpagina!

Blijf op de hoogte van onze laatste cases en referenties. Schrijf je in op de nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.