Hoe kunnen we
je helpen?

OF +32 (0)11 26 96 00

Vragen?

  • Heb je bepaalde vragen over onze manier van werken? Of wil je graag eens samenzitten om het te hebben over jouw project?

    Laat hier je gegevens achter 
en we geven je snel een antwoord.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
22 mei 2019

Team Houben is Beste Bouwteam van Limburg!

Al enkele jaren reikt Bouwunie Limburg de award van Het Beste Bouwteam uit. Ze bekronen daarmee een uitzonderlijk bouwteam dat een bijzonder project in provincie Limburg heeft gerealiseerd door samenwerking als prioriteit te stellen. Houben presenteerde met het project van Basisschool ’t Centrum in Neerpelt het beste dossier. Een project dat volledig volgens de Lean-bouwmethode werd gerealiseerd.

Team Houben is Beste Bouwteam van Limburg!

Veronique Houben, mede-eigenaar van Houben: “In het klassieke bouwmodel stuurt de hoofdaannemer zijn onderaannemers aan vanuit een hiërarchische structuur. De Lean-aanpak zet daarentegen de onderlinge samenwerking tussen de verschillende bouwdisciplines centraal. Alle uitvoerende partijen bekijken samen wat de beste en meest efficiënte manier is om de werken uit te voeren zonder elkaar te hinderen. Zo engageerde iedereen zich over de planning die met respect voor elkaar werd uitgevoerd. De individuele belangen zijn hier ondergeschikt aan het teambelang.”

Voor Houben is de award alvast een bevestiging dat we de juiste weg hebben gekozen . “Sinds dit project passen we de Lean-bouwmethode op al onze werven toe en hebben we een Lean-verantwoordelijke in het bedrijf aangesteld. Deze award geeft ons dan ook een flinke boost en is de verdienste van de hele groep.”

 

Het project
De nieuwe Basisschool ’t Centrum in Neerpelt brengt 3 vestigingen en een gemeentelijke kinderopvangdienst samen. Het schoolgebouw omvat onder andere 13 klassen, 2 turnlokalen, een administratieve vleugel, een multifunctionele ruimte en een overdekte speelplaats. “Het werd een complex project met heel wat obstakels. De noodzaak aan een goede onderlinge communicatie was dus groot. Dankzij de Lean-aanpak hebben we hier een gepast antwoord op kunnen bieden.”

Door de communicatie te bevorderen, gaat de Lean-bouwmethode ook verspilling van tijd, geld en materialen tegen. “De eerste fase had een geplande oplevertermijn van 14 maanden, de tweede werd geschat op 12 maanden. Uiteindelijk werd er respectievelijk 11 maanden en 8,5 maanden over gedaan. Op het einde van de rit waren er nog een 6-tal opleverpuntjes die binnen de 2 dagen werden opgelost.”

Blijf op de hoogte van onze laatste cases en referenties. Schrijf je in op de nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.