Hoe kunnen we
je helpen?

OF +32 (0)11 26 96 00

Vragen?

  • Heb je bepaalde vragen over onze manier van werken? Of wil je graag eens samenzitten om het te hebben over jouw project?

    Laat hier je gegevens achter 
en we geven je snel een antwoord.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
20 juli 2023

Werfleider Troy: “Ik had de Houben-microbe meteen te pakken”

Als bachelor in de bouwkunde was Troy van plan om na zijn eerste stageprojecten bij Houben terug de boeken in te vliegen. Maar het werfleven maakte duidelijk iets in hem los. Drie jaar later is hij een van onze jongste werfleiders. Een kennismaking met deze immer gemotiveerde grondlegger.

Werfleider Troy: “Ik had de Houben-microbe meteen te pakken”

Man van de ruwbouw

Op zijn 20e ging Troy bij ons aan de slag als assistent-werfleider. Eerste bestemming: woonproject Roots in Herent.

“Op dat moment hadden we maar liefst vier verschillende werven lopen op miniafstand van elkaar. Dat maakte dat we bijna dagelijks met 8 à 10 werf- en projectleiders ter plekke waren. Ik heb enorm veel opgestoken van de collega’s ginder en van de verschillende bouwmethodieken die we er hebben toegepast.”

Vandaag is Troy met zijn medegrondleggers actief een beetje verderop, in Leuven. “Burenberg is opnieuw een woonproject, maar valt niet te vergelijken met Roots. Er kruipen heel veel betonwerken in dit project en dat maakt het complexer, maar tegelijkertijd ook uitdagender. Ik ben echt een man van de ruwbouw, dus dat treft, want dit is het soort opdrachten dat volop mijn interesse wekt.”

“Hier ben ik thuis”

Met amper drie jaar en een korte stageperiode op de teller heeft Troy bij Houben al een enorm sterke indruk nagelaten. Hoe kijkt hij zelf terug op zijn eerste professionele jaren?

“Ik herinner me dat ik tijdens mijn stages snel omarmd werd door de rest van het team. Niemand liet me aan mijn lot over. Ook vanuit de HR-dienst bleven ze regelmatig polsen naar hoe ik me voelde in de job. Ik voelde meteen de familiale sfeer en had de Houben-microbe snel te pakken.”

“Drie jaar later voel ik me hier dan ook helemaal thuis. Ik kan helemaal mezelf zijn in mijn job en mijn eigen accenten leggen. Zelf ben ik iemand die vrij praktisch ingesteld is. Ik ben van de overtuiging dat je problemen perfect kan voorkomen dankzij een sterke voorbereiding en door open te communiceren. Of dat nu via de bouwplannen of face to face gebeurt.”

“Er is namelijk niets zo leuk dan een opstart die gesmeerd verloopt en waardoor ook de rest meteen vlotjes draait. Net daarom investeer ik extra in het leren communiceren met rechtstreeks collega’s, maar ook met onderaannemers. Je werkt samen met verschillende nationaliteiten en mentaliteiten. In het begin was dat zeker niet evident. Het was een leerschool om mijn mannetje te leren staan, want je weet dat ze zullen aftasten hoe je met bepaalde zaken en scenario’s omgaat.”

Werfleider Troy (link): “Er is niets zo leuk dan een opstart die gesmeerd verloopt en waardoor ook de rest meteen vlotjes draait. Net daarom investeer ik extra in het leren communiceren met rechtstreeks collega’s, maar ook met onderaannemers."

“Na drie jaar kan ik zeggen dat ik hier enorm veel uit geleerd heb en dat ik me heb getoond als iemand die volop gelooft in samenwerken op gelijke voet. Dat is wat grondleggerschap trouwens voor mij betekent: non-stop kennis en ervaringen overbrengen op elkaar, ongeacht de functie, afkomst of leeftijd. En leren praten met je collega’s en pijnpunten durven te benoemen, om ze dan samen op te lossen als team.”

“Intussen probeer ik zoveel mogelijk nieuwe gezichten te leren kennen. Niet evident wanneer je meer dan 200 collega’s hebt. Maar ik ga mijn best doen. Ik ben er sowieso bij op de jaarlijkse Houben-skireis en ook naar de inzet van het bouwverlof kijk ik telkens uit. Ondanks dat je heel wat mensen maar één keertje per jaar ziet, voelt het tijdens zo’n momenten helemaal niet zo aan.”

Van de bestellingen naar de barbells

Van zodra het op de werf helemaal stil wordt, zal je Troy vooral terugvinden in de fitness. “Ondanks dat ik overdag veel stappen zet op de werf, blaas ik ’s avonds graag stoom af via cardio- en krachtoefeningen.”

“Een welgekomen, actieve afwisseling na de vele e-mails, planningen en orders die dagelijks mijn pad kruisen. Maar tegelijkertijd zijn het twee werelden die elkaar perfect in balans houden. Ik fitness met dezelfde volle goesting die ik op de bouwwerf ervaar. Er is nog nooit een dag geweest waarop ik met tegenzin naar het werk vertrok. En als de riem er toch wat af mag, dan spreek ik het liefst met mijn vrienden af op de Oude Markt in Leuven.”

Kijk jij met een even positieve bril naar de bouw?

Ben jij net zoals Troy iemand die van elk bouwproject het beste wil maken samen met je collega’s? Dan zit er ergens ongetwijfeld een grondlegger in je verscholen. Neem meteen een kijkje naar onze vacatures en laat van je horen! En lees intussen zeker ook de verhalen van een aantal andere grondleggers!

Blijf op de hoogte van onze laatste cases en referenties. Schrijf je in op de nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.