Hoe kunnen we
je helpen?

OF +32 (0)11 26 96 00

Vragen?

  • Heb je bepaalde vragen over onze manier van werken? Of wil je graag eens samenzitten om het te hebben over jouw project?

    Laat hier je gegevens achter 
en we geven je snel een antwoord.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
12 mei 2022

Werfleider Yannick: “Ik ben Houben én de liefde gevolgd naar Antwerpen”

Project Eric Sasse in Antwerpen was zijn eerste project als grondlegger bij Houben. Vandaag geeft werfleider Yannick Lismont het beste van zichzelf op de werf van woonproject Laar in Geel. Na twee jaar grondleggerschap is het tijd voor een stand van zaken.

Werfleider Yannick: “Ik ben Houben én de liefde gevolgd naar Antwerpen”

Werfleider slash projectleider

Eigenlijk is Yannick niet alleen werfleider, maar ook projectleider in opleiding. “Klopt, het is mijn doel om door te groeien tot een volwaardige projectleider. Maar alles op zijn tijd, momenteel leer ik volop bij uit beide functies.”

“Als werfleider kom je al sneller in contact met problemen op de werf, je moet ook iets technischer mee nadenken. Hoe moet je bepaalde zaken concreet uitvoeren? Waar kan je besparen? Waar kan je met een oplossing over de brug komen en concrete verbeteringen doorvoeren?”

“Een projectleider moet dan weer het helikopterzicht bewaren en een sterke cijferaar zijn. Contracten in orde brengen, het financiële plaatje in de gaten houden… Voorlopig leer ik nog volop bij van projectleider Rudi Berx, die mij al zeer veel heeft bijgeleerd op alle vlakken.”

Uit de studentenbubbel

Met diploma’s van bouwkundig ingenieur en landmeter op zak heeft Yannick al heel wat bagage op zak. “Toch leer ik vooral veel uit de praktijk. Tijdens het studentenleven zit je jarenlang in één bubbel en neem je voornamelijk massa’s theorie op. Pas als je op de werf staat, merk je dat er zoveel meer bij komt kijken.”

“Je komt elke dag in aanraking met nieuwe mensen, verschillende achtergronden, karakters, talen… Als werfleider probeer ik vooral altijd positief te blijven en constructieve oplossingen naar voren te schuiven. Iedereen kan bijvoorbeeld eens een slechte dag hebben, ook daar moet je als werfleider rekening mee kunnen houden.”

“De brede bouwwereld leren kennen”

Met sociaal woningproject Eric Sasse in Antwerpen leerde Yannick kennismaken met het grondleggerschap. Een project dat hem niet alleen om professionele redenen nauw aan het hart ligt.

“Ik ben de liefde gevolgd naar Antwerpen (lacht). Ik heb me er gesetteld met mijn vriendin en kon er tegelijkertijd aan de slag met mijn eerste project voor Houben. Niets dan leuke herinneringen hou ik over aan die periode.”

“Het was ook mijn eerste kennismaking met de bredere bouwwereld. Tot dan had ik voornamelijk in de industriële bouwsector gewerkt. Ik heb al heel veel sandwichpanelen en steeldeckplaten zien passeren in mijn leven (lacht). Op jonge leeftijd was dat zeker een interessante leerschool, maar ik heb toch het gevoel dat ik pas nu voor het eerst de bouwsector in al zijn facetten meemaak.”

“Door het hele Covid-gebeuren is het lange tijd moeilijk geweest om veel nieuwe collega’s te leren kennen. Maar het was al snel duidelijk dat het hier een echt familiebedrijf is, ondanks dat we ongeveer met 200 mensen samenwerken.”

Gezichten in plaats van namen

Wat onthoudt Yannick na iets meer dan twee jaar Houben? “Door het hele Covid-gebeuren is het lange tijd moeilijk geweest om veel nieuwe collega’s te leren kennen. Maar het was al snel duidelijk dat het hier een echt familiebedrijf is, ondanks dat we ongeveer met 200 mensen samenwerken.”

“Toch merk je dat we hier op een heel persoonlijke manier met elkaar omgaan. Het is belangrijk dat we elkaars gezichten kunnen zien, dat we niet in de e-mails en telefoontjes blijven hangen. Zo koppelen we regelmatig een leuk vervolg aan onze werfleidingvergaderingen op het einde van de dag. En ik denk bijvoorbeeld ook met veel plezier terug aan het personeelsfeest op de kartingbaan van Genk waar de sfeer er heel goed inzat.”

Klimmen en sleutelen

Waar blaast Yannick tot slot het liefst stoom af buiten de werkuren? “Ik heb twee BMW-oldtimers, een auto en een motor, waar ik graag aan sleutel en ritjes mee doe. Dat zit in de familie, ik heb nog een aantal neven die fervente oldtimerliefhebbers zijn.”

“En samen met een paar vrienden ga ik regelmatig boulderen in de klimzaal. Zo probeer ik toch wat fit te blijven, als ik niet te veel werftrappen op en af heb moeten lopen die dag (lacht).”

Grondlegger in spe? Laat van je horen!

Val je net als Yannick als een blok voor een job in de bouw? En werk jij het liefst samen met andere grondleggers die niet alleen op zoek zijn naar kwaliteit in hun projecten, maar ook in hun eigen carrière? Neem zeker een kijkje naar onze vacatures en laat van je horen.

Blijf op de hoogte van onze laatste cases en referenties. Schrijf je in op de nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.