Hoe kunnen we
je helpen?

OF +32 (0)11 26 96 00

Vragen?

  • Heb je bepaalde vragen over onze manier van werken? Of wil je graag eens samenzitten om het te hebben over jouw project?

    Laat hier je gegevens achter 
en we geven je snel een antwoord.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
27 januari 2021

Woodfactory opent in Beringen: atelier wordt deelplek voor houtpassie

Een nieuwe, spannende toekomst voor ons houtatelier in Beringen. Vanaf 1 februari 2021 is onze schrijnwerkerij vestiging nummer drie van Woodfactory, een coworkingatelier voor iedereen met een passie voor werken met hout.

Woodfactory opent in Beringen: atelier wordt deelplek voor houtpassie

Iedereen welkom

De deeleconomie wordt misschien wel hét consumptiefenomeen van deze 21e eeuw. Autodelen en cohousing zitten helemaal in de lift en coworking is ondertussen voor velen een zeer vertrouwde term geworden.

Ook helemaal springlevend: Woodfactory. Ateliers die hun deuren wagenwijd openzetten voor iedereen die werkt of wil leren werken met hout. Via een abonnementsformule of meerbeurtenkaart kan je ruimtes of machines in het atelier huren. Of je nu een beginnend zelfstandig keukenbouwer bent die nog niet over de nodige machines en ruimte beschikt, of een absolute beginner die zijn eerste bijzettafeltje wil leren maken.

Vanaf februari stellen we bij Houben ons atelier volledig ter beschikking voor dit initiatief. Na Gent en Torhout worden we zo het derde en grootste deelatelier binnen Woodfactory.

Maatschappelijke rol

Ook bij Houben zullen we – als klant van Woodfactory – blijven gebruik maken van het deelatelier. Onder meer voor de bouw van kleine houtconstructies voor onze eigen werven.

Voorts is het podium voor iedereen die er gebruik van wil maken. Daaronder ook de verschillende maatschappelijke organisaties waar we mee samenwerken. Zoals vzw k.ENTERWERK, dat nieuwe uitdagingen schenkt aan jongeren die moeilijk aarden achter de schoolbanken. Of het Diestse Kwartiermakerij, dat aan mobiele, houten ontmoetingsplekken bouwt. Ook in de toekomst blijven we uitkijken naar initiatieven met grote meerwaarde op sociocultureel vlak.

Bekijk hier de TV Limburg-reportage over Woodfactory Beringen

Veilig bemande machines

Wat Woodfactory Beringen als extra meerwaarde biedt, is dat al onze huidige houtbewerkingsmachines ook beschikbaar zullen blijven voor toekomstige huurders. Ook het zwaardere materieel, zoals onze CNC-machines en kantenverlijmer.  Deze machines worden in alle veiligheid door onze eigen mensen bediend.

Workshops en opleidingen

Tot slot staan er ook opleidingen en workshops op het programma: compact, toegankelijk, heel projectgericht, maar telkens onder leiding van echte stielmensen. Zelfs een teambuilding behoort tot de mogelijkheden.

Wil je onze Woodfactory ook eens komen verkennen?

De deuren van ons atelier staan vanaf 1 februari open voor iedereen. Heb je interesse om eens een kijkje te komen nemen? Wil je meer weten over ons deelatelier of heb je interesse om een structurele samenwerking op te zetten? Ontdek er alles over op de website van Woodfactory.

Blijf op de hoogte van onze laatste cases en referenties. Schrijf je in op de nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.