Hoe kunnen we
je helpen?

OF +32 (0)11 26 96 00

Basisschool De Zonnebloem - Kessel-Lo

Een innovatief architecturaal concept tot leven gebracht.


Basisschool De Zonnebloem

Te midden van de groene en multi-culturele omgeving aan de Ortolanenstraat in Kessel-lo bouwde Houben, in opdracht van de vzw Katholieke basisscholen Kessel-Lo, een nieuwe kleuter- en basisschool. In nauw overleg met architecte Inge Vanhaver slaagden we erin om het innovatieve architecturale concept om te zetten naar de praktijk.

Het gebouw bestaat uit 10 klassen met leerterrassen. een belevingslokaal, een zorgklas, een leerkrachtenlokaal, kantoren voor de directie en secretariaat, een eetzaal met podium, een koude keuken, turnzaal met kleedkamers en een binnenspeelzaal. Het is zeer toegankelijk en leefbaar-passief met een gedeeltelijk groen dak. Er zijn terrassen op de verdieping en het gelijkvloers die in een aangename relatie met het park ervoor visueel en effectief verbonden zijn.

De vrije hoogtes in de klaslokalen en de hal creëren een ruimtelijk gevoel. De grote glaspartijen verbinden de beneden- en bovenverdieping waardoor alle aanwezigen voortdurend met elkaar in contact staan.  De opvallende gele kleuraccenten die je overal ziet terugkomen, vormen een speelse verwijzing naar de zonnebloem. De buitenaanleg werd geïntegreerd met het omliggende parkje dat de school in erfpacht kreeg.

 

 

Kessel-Lo Ortolanenstraat 2, 3010 Kessel-Lo Onderwijs Build Nieuwbouw Definitieve oplevering

2016-2018 € 3.996.887,00 VZW Katholiek Onderwijs Kessel-Lo, Naamsesteenweg 355, 3010 Kessel-Lo IVH Architecten, de Bavaylei 34, 1400 Vilvoorde Nee Nee