Hoe kunnen we
je helpen?

OF +32 (0)11 26 96 00

Campus 202 Nieuwe werkplaatsen - Maasmechelen

Een design & build project voor de realisatie van nieuwe werkplaatsen op de campus van de Provinciale Technische School (PTS) in Maasmechelen.


Campus 202 Nieuwe werkplaatsen

Om het technisch onderwijs verder te verankeren in het Maasland engageerde de Provincie Limburg zich tot het bouwen van nieuwe werkplaatsen en ateliers op de campus van de Provinciale Technische School (PTS) in Maasmechelen. De Provincie koos voor een design en build procedure. Het consortium Faber met de TM Houben-Driesen als aannemers, Arteum architects als architect en Sweco voor de speciale studies kreeg het vertrouwen voor het bouwproject Campus 202. Het project omvatte de afbraak van de oude werkplaatsen 202 en de vervanging door nieuwe gebouwen.

In de nieuwbouw van 7.700 m2 worden vier werkplaatsen (voor carrosserie, draaien-frezen, lassen en vespa’s), zes multifunctionele ateliers voor het technisch- en volwassenenonderwijs, een cafetaria en administratieve ruimtes ondergebracht, met in het midden een grote opslagloods.

De ontwerpers kozen voor één compact, functioneel gebouw. In een goed uitgebalanceerde interne verhouding kregen werkplaatsen, ateliers, de loods en de instructielokalen een logische plaats, goed gelegen en makkelijk toegankelijk. Alles wordt opgebouwd rondom de opslagloods ‘als logistiek hart’ en met een duidelijke routing en herkenbaarheid i.f.v. de bedoelde gebruikers. Een vloer in gele of rode beton maakt de organisatie en circulatie daarenboven duidelijk en logisch. 

Maasmechelen Europaplein 36, 3630 Maasmechelen Onderwijs Design & Build Nieuwbouw Voorlopige oplevering

2019-2022 € 8.393.927,56 Provincie Limburg, Universiteitslaan 1, 3500 Hasselt Arteum Architects bvba, Chemin du Stocquoy 1, 1300 Wavre Ja Nee