Hoe kunnen we
je helpen?

OF +32 (0)11 26 96 00

De Tichelrij - Sint-Truiden

Houben realiseerde het scholencomplex vanuit de THV Juvalho i.h.k.v. het DBFM-programma ‘Scholen van Morgen’.


De Tichelrij

Houben werkte vanuit de THV JUVALHO mee aan het investeringsprogramma ‘Scholen van Morgen’, een initiatief van de Vlaamse Overheid om de achterstand van de Vlaamse scholenbouw versneld in te halen. De Tichelrij omvatte de constructie van een vrijstaande, tweelaagse sculpturale nieuwbouw als eye-catcher op de bestaande scholencampus van het Atheneum van het GO! Sint-Truiden.

De nieuwbouw bevat 20 klaslokalen, 2 labo’s, een open leercentrum, een polyvalente ruimte, een sanitair blok en een studiezaal. Het complex vormt een visuele verbinding over de Jodenstraat met de sporthal op de campus. Het gebouw vormt daarnaast ook de nieuwe toegangspoort tot het scholencomplex.

Er vonden ook omgevingswerken plaats met de aanleg van o.m. een overdekte speelplaats, gesitueerd in de opgelichte zone onder de klaslokalen. De kolommen en maatwerkzitbanken vormen een esthetisch geheel en een aangename overdekte buitenruimte. Openbare functies zoals sport, spel, fietsen en parkeren werden ondergebracht in verschillende zones waarbij elke zone haar eigen leeftijdscategorie heeft. Het groene karakter van de plek is daarbij leidend geweest.

 

 

LEES MEER

Scholen van Morgen: Atheneum van het GO! Sint-Truiden

Sint-Truiden Tichelrijlaan 1, 3800 Sint-Truiden Onderwijs Design, Build, Finance & Maintain Nieuwbouw Definitieve oplevering

€ 4.136.727,00 DBFM Scholen van Morgen, Kunstlaan 58, 1000 Brussel Marlies Rohmer Architects, Keizergracht 126, 1000 CX Amsterdam, Nederland Nee Nee