Hoe kunnen we
je helpen?

OF +32 (0)11 26 96 00

Onderzoek & Navorsing 5 - Leuven

De realisatie van het universitaire onderzoeksgebouw in prefab-elementen, geëngineerd door middel van BIM.


Onderzoek & Navorsing 5

In opdracht van de KU Leuven realiseerde Houben de gesloten ruwbouw voor de nieuwbouw van Onderwijs en Navorsing 5, ook wel O&N5 genoemd. Dit nieuwe Universitaire Onderzoeksgebouw voor de groep Biomedische Wetenschappen is gelegen op de Health Sciences campus Gasthuisberg, een masterplan van de KU Leuven en het UZ Leuven.

De nieuwbouw met een oppervlakte van 14.420 m2 werd ontworpen door het projectteam van architecten en stabiliteitsingenieurs van de TM LOW architecten uit Antwerpen en de Nederlandse bureaus Wiegerinck en Royal HaskoningDHV. Het complex omvat kantoren, laboratoria en gemeenschappelijke ruimtes, zoals vergaderzalen en een auditorium.
Houben kreeg ook de goedkeuring voor de uitvoering van O&N5 Bis, het aanliggende gebouw van 9.180 m2 waarvan het concept grotendeels identiek is aan het hoofdgebouw.

Houben realiseerde de acht verdiepingen van O&N5, opgetrokken in prefab-elementen, in slechts drie maanden tijd. Om deze bouwsnelheid te kunnen halen werd elk element vooraf zeer gedetailleerd geëngineerd door middel van BIM. Dankzij de zeer nauwkeurige samenwerking tussen het Houben BIM-team en de prefab-leverancier was de foutenlast nihil.

 

LEES MEER

Acht verdiepingen van O&N5 in slechts drie maanden tijd

Leuven Herestraat 49, 3000 Leuven Onderwijs Build Nieuwbouw Voorlopige oplevering

220 werkdagen € 7.181.582,84 KU Leuven TM LOW architecten-Wiegerinck Ja Nee