Hoe kunnen we
je helpen?

OF +32 (0)11 26 96 00

Sociale huisvesting Hoornplein - Leuven

De transformatie van een oud schoolgebouw naar duplex appartementen en een nieuwbouw van sociale rijwoningen en appartementen. 


Sociale huisvesting Hoornplein

Houben kreeg het vertrouwen om het project Hoornplein in Leuven te realiseren op de kruising tussen de Parkstraat, de Hendrik Consciencestraat en de Weldadigheidsstraat.

Het project omvatte de bouw van 33 sociale woningen en 33 ondergrondse parkeerplaatsen, de transformatie van een schoolgebouw naar 8 grote duplex appartementen en de toevoeging van 3 eengezinswoningen en 22 kleinere appartementen. Onder een centraal binnenplein ligt een parkeergarage voor 33 auto’s en 22 fietsen.

Om de nieuwbouw op een eigenzinnige wijze te laten aansluiten bij de 19de eeuwse neoklassieke bebouwing enerzijds en bij de modernistische en meer art decogetinte woningen anderzijds is gekozen voor een leemkleurige steen met een identiek gekleurde mortel die over de steen heen geborsteld wordt. De horizontale belijning in prefabbeton sluit naadloos aan bij de context. De bronskleurige ramen zorgen voor een warme toets.

 

LEES MEER

Leuven Parkstraat, Constantin Meunierstraat, Weldadigheidsstraat, 3000 Leuven Residentieel Build Renovatie , Nieuwbouw Voorlopige oplevering

550 kalenderdagen € 5.474.790,53 Dijledal Sociale Huisvesting Leuven cvba a33 architecten cvba, Fonteinstraat 1A bus 0401, 3000 Leuven Nee Nee