Hoe kunnen we
je helpen?

OF +32 (0)11 26 96 00

Studentenresidentie Studax - Leuven

De markante studententoren Stratos van 12 verdiepingen met 292 studentenkamers als sluitstuk van de Kop van Kessel-Lo.


Stratos

De markante studententoren ‘Stratos’ vormde, samen met het project ‘Mesos’, een andere realisatie van Houben, het slotstuk van het ontwikkelingsproject Kop van Kessel-Lo, een aaneengekoppeld project van acht gebouwen aan de Leuvense stationsomgeving. Stratos is 12 verdiepingen hoog en bevat 292 studentenkamers, gebouwd voor projectontwikkelaar CIP (Construction & Investment Partners nv) en uitgebaat door de KULeuven.

Door zijn inplanting krijgt het gebouw vier voorgevels. Per verdieping bevinden zich op de twee hoeken van het gebouw de gemeenschappelijke keukens met een bijhorend terras. Dit geeft het volume twee transparante smalle kopgevels. De kern van het gebouw heeft een betonstructuur, de binnenwanden zijn van gyproc. Er werd veel aandacht besteed aan akoestiek. Het gebouw bevat ontdubbelde wanden en er zitten akoestische dammen in de vloer. De isolatie is conform de EPB-normen, en de koudebruggen zijn goed verzorgd. Op de twaalfde verdieping bevinden zich de technische installaties

De atypische gevels bestaan enerzijds uit betonreliëfpanelen en anderzijds uit aluminium geplooide gevelcassettes met een speciale kleurcoating. In de betonnen gevel van Stratos staat een grote Z, om aan te duiden dat het gebouw zich aan het zuidelijke eind van het project bevindt. De aluminium gevel van Stratos is hoofdzakelijk groen. Het gaat om een soort gekleurde, transparante eindlaag die boven op een basis wordt gezet. De gevelcassettes zijn smalle hoge stroken die onder verschillende hoeken geplaatst werden om de kleurtransformaties maximaal tot uiting te laten komen.

 

 

LEES MEER

Een unieke blik op de nieuwe Kop van Kessel-Lo (Architectura.be)
Residentie Studax

Leuven Martelarenlaan 40, 3010 Kessel-Lo Residentieel Build , Privaat Nieuwbouw Definitieve oplevering

2014-2016 € 10.950.000,00 CIP nv, Martelarenlaan 38bus3, 3010 Leuven AR-TE, Remylaan 2b, 3018 Wijgmaal Ja Nee