Hoe kunnen we
je helpen?

OF +32 (0)11 26 96 00

Vragen?

  • Heb je bepaalde vragen over onze manier van werken? Of wil je graag eens samenzitten om het te hebben over jouw project?

    Laat hier je gegevens achter 
en we geven je snel een antwoord.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
14 juni 2024

Werfleider Aliona: “Mijn grote bouwdroom? Ik wil ooit een wolkenkrabber neerpoten”

Werfleider Aliona vierde in mei 2024 haar eerste volledige jaar als grondlegger. Momenteel maakt ze deel uit van een jong en gemotiveerd bouwteam dat de komende jaren aan zet is voor de bouw van Burenberg, een grootschalig woonproject in Leuven. Hoe blikt zij terug op haar eerste 365 dagen bij Houben?

Werfleider Aliona: “Mijn grote bouwdroom? Ik wil ooit een wolkenkrabber neerpoten”

“Ik landde in een sociale, leerrijke omgeving”

Gepakt en gezakt met een diploma van industrieel ingenieur in de bouwkunde ging Aliona op zoek naar haar allereerste werkgever. “Het werd een interessante eerste ervaring, maar al snel viel het me op dat ik iets miste. Ik kwam vooral in aanraking met bruggen- en wegenbouw, maar haalde net de meeste energie uit het oprichten van gebouwen.”

“Dus besloot ik op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Ik kwam al snel terecht bij Houben. Wat me meteen opviel, was dat ik in een heel sociale en leerrijke omgeving landde. Een werkgever die ook duidelijk geen schrik heeft om verantwoordelijkheden te leggen bij nieuwe mensen.”

“Al was het in het begin toch even wennen voor me. Op de schoolbanken kom je namelijk in aanraking met heel veel theorie. Bijzonder weinig daarvan is effectief vertaalbaar naar de praktijk. Dus komt het erop aan om snel bij te leren op de werf. Die kans krijg ik nu volop in Burenberg.”

“Voor Houben was het belangrijk dat ik startte op een project dat ik helemaal van begin tot einde kon meemaken. Daar zal ik ongetwijfeld de vruchten van plukken, zeker gezien de veelzijdigheid van het project. Hier komen straks woonzorgcentra, assistentiewoningen, studio’s, eengezinswoningen enzovoort te staan. We zijn hier dus nog een paar jaar zoet (lacht). Ongetwijfeld zullen er nog heel wat mooie leermomenten passeren.”

“Wat mijn grote droom zou zijn om ooit te verwezenlijken in de bouw? Mocht Houben ooit een wolkenkrabber mogen bouwen, dan ben ik de eerste om me hiervoor op te geven (lacht). Dat lijkt me een enorm interessante uitdaging om aan mee te werken.”

Het werfteam van woonproject Burenberg in Leuven

“Ik heb enorm veel aan mijn collega’s”

Intussen gaat de leercurve bij Aliona steil de hoogte in. “Het afgelopen jaar waren we voor Burenberg vooral op kelderniveau bezig, onlangs zijn we van start gegaan met de bovenbouw. Concreet zijn we met twee gebouwen bezig momenteel. Ik ben verantwoordelijk voor het ene, mijn collega Troy voor het andere. We gaan op gelijk tempo de hoogte in. Dat maakt dat we voortdurend van elkaar kunnen leren en ervaringen kunnen uitwisselen. Een enorm geschenk!”

Grondleggers united op de werf, zoveel is duidelijk. Maar ook na de werkuren klikt het voor Aliona duidelijk met haar collega-grondleggers. “Er wordt bij Houben enorm veel ingezet op een familiale werksfeer en dat merk je aan alles. Een aantal keren per jaar staat er een werfleidersvergadering op kantoor op de agenda. Meestal gaat die naadloos over in een gezellige afterwork met de rest van het bedrijf. We drinken en eten iets samen, en het belangrijkste: iedereen praat met iedereen, ongeacht de functie.”

“De mooiste bevestiging van die collegialiteit kreeg ik toen we met een aantal medewerkers in Landgraaf gingen skiën. De rest had al ski-ervaring, zelf heb ik nog nooit geskied. Ik moest dus eerst nog wat angsten overwinnen, maar ik wil koste wat kost mee op Houben-skireis volgend jaar. Het begon goed, maar toen ik voor het eerst aan de pittigste, steilste afdaling begon, sloeg de schrik toch toe. Ik verwachtte misschien wat hoongelach, maar ze begonnen me net volop te motiveren en aan te vuren. Op dat moment wist ik: ik zit hier helemaal goed.”

"Er wordt bij Houben enorm veel ingezet op een familiale werksfeer en dat merk je aan alles."

De sportieve creativo in Aliona

Waar houdt Aliona zich het liefst mee bezig buiten haar bouwpassie? “Slapen (lacht). Nee, ik wandel heel graag. In het weekend trek ik graag eens wat verder weg om te wandelen, bijvoorbeeld richting de Ardennen of de Eifelregio in Duitsland.”

“In de week sport ik graag, ik doe dan regelmatig aan High Intensity Interval Training. Maar ik kan evenzeer genieten van rustig, creatief bezig zijn. Kalligrafie, waterverf, noem maar op. Als vrienden op zoek zijn naar een uniek gepersonaliseerd kaartje, dan ben ik meestal degene waarbij ze aankloppen.”

Ben of ken jij de volgende Houben-grondlegger?

Op talent staat geen leeftijd, geslacht of eender wat. Bij Houben krijg je de kans om je te onderscheiden en dat al vanaf dag één, zoals Aliona hierboven vertelde.

Ben of ken jij iemand die net zo gemotiveerd is om spraakmakende projecten aan de hoogste kwaliteit op te leveren en daarvoor volledig inzet op een constructieve samenwerking met zijn of haar collega’s? Laat het ons weten, onze pagina met vacatures vind je hier!

 

Blijf op de hoogte van onze laatste cases en referenties. Schrijf je in op de nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.