Hoe kunnen we
je helpen?

OF +32 (0)11 26 96 00

Hoofdkantoor CAW/Pleegzorg/VK - Genk

Houben kreeg het vertrouwen voor de uitvoering van het Design & Build project van de nieuwe gemeenschappelijke administratieve zetel voor de vzw’s CAW Limburg, Pleegzorg Limburg en VK Limburg.


Hoofdkantoor CAW/PZ/VK

Houben kreeg het vertrouwen voor de uitvoering van het Design & Build project van de nieuwe gemeenschappelijke administratieve zetel voor de vzw’s CAW Limburg, Pleegzorg Limburg en VK Limburg op de Welzijnscampus te Genk.  Het ontwerp is een modern en functioneel kantoorgebouw met een oppervlakte van +/- 6000 m². 

Het D&B-team, dat won van vier concurrerende ontwerpen, bestaat uit: Architect Stéphane Beel, Ney & Partners, (studiebureau stabiliteit), Studiebureau Heedfeld (technieken) en Daidalos Peutz bouwfysisch ingenieursbureau (SB akoestiek). 

Eén van de vier gevels bestaat uit geglazuurde terracottategels, de overige gevels zijn afgewerkt met traditioneel metselwerk. Het gebouw wordt hoofdzakelijk verwarmd door betonkernactiveringDie verwarming of koeling komt via een leidingensysteem binnen in de Airdeck-vloerplaten en zorgt voor een geschikt binnenklimaat dankzij de inertie van het beton.
De strakke planning verloopt volgens onze lean-werkwijze en het hele bouwwerk werd door ons BIM-team in BIM-modellen omgezet.

LEES MEER

Genk Welzijnscampus, 3600 Genk Kantoren Design & Build Nieuwbouw Voorlopige oplevering

15 maanden € 9.000.000,00 CAW Limburg, Pleegzorg Limburg en VK Limburg Stéphane Beel Architects, Poel 15, 9000 Gent Ja Ja