Hoe kunnen we
je helpen?

OF +32 (0)11 26 96 00

Molenveld - Herent

80 sociale huurappartementen van Volkswoningbouw, ondergebracht in 3 gebouwen, op de verkaveling Molenveld in Herent.


Molenveld Kavel M

Houben kreeg van bouwheer Sociale Huisvestingsmaatschappij Volkswoningbouw het vertrouwen voor de realisatie van het nieuwbouwproject Molenveld Kavel M in Herent. Dit project voorziet 80 sociale huurappartementen, ondergebracht in 3 gebouwen, een ondergrondse parkeergarage en omgevingsaanleg op de hoek van de Kouterstraat en de Umafolaan.

Architect atelier MA +P maakte het ontwerp voor studio’s en woongelegenheden met 1, 2 en 3 slaapkamers.  De drie gebouwen gaan in dialoog met elkaar door het gebruik van verschillende soorten baksteen en het spel van voegen en verbanden, toch blijft er een zekere eenvormigheid bewaard. De combinatie van zwarte raamkaders en verwerking van hout in het bakstenen gevelgeheel brengen een ritmiek in de gevel. Er is gekozen voor lokale materialen om de ecologische impact van het gebouw zo klein mogelijk te houden. De woningen worden voorzien van elektriciteit dankzij zonnepanelen op het dak en het opgevangen regenwater wordt gebruikt om de toiletten te spoelen.

 

Herent Kouterstraat-Umafolaan, 3020 Herent Residentieel Build Nieuwbouw Voorlopige oplevering

660 kalenderdagen € 9.747.684,77 Volkswoningbouw cvba, Wilselsesteenweg 23, 3020 Herent Atelier M Architects + Planners bv.cvba, G.Latinislaan 11, 1030 Brussel Nee Ja