Hoe kunnen we
je helpen?

OF +32 (0)11 26 96 00

Quartier Bleu - Hasselt

Aan de Kanaalkom in Hasselt bouwde Houben samen met Strabag het prestigieuze winkel- en wooncomplex Quartier Bleu met een ondergrondse stadsparking van drie verdiepingen.


Quartier Bleu

Aan de Kanaalkom in Hasselt bouwde Houben de gloednieuwe stadswijk Quartier Bleu, het grootste vastgoedproject in Limburg. Het project bestaat uit 11 bovengrondse gebouwen en een ondergrondse kelder van 3 niveaus. In de ondergrondse parkeergarage zijn 2.300 parkeerplaatsen voorzien. Op het gelijkvloers is retail voorzien, als uitbreiding van de Hasseltse stadskern die vlakbij ligt. Boven de retail werden 401 appartementen en lofts gerealiseerd.

De ondergrondse parkeergarage, bestaande uit drie verdiepingen en een totale oppervlakte van 100.000 vierkante meter, was in minder dan een jaar tijd volledig klaar. De start was einde 2016 – terwijl de grondwerken nog aan de gang waren – en eind 2017 werden de laatste vloerplaten gestort. Voor deze uitdagende onderbouw stelden we een aangepaste opbouw voor, die doorslaggevend bleek bij de gunning. Oorspronkelijk was er een structuur met een paalfundering, balken en welfsels voorzien. Maar deze werd uit logistieke en economische overwegingen omgevormd tot een constructie met een funderingsplaat en ter plaatse gestorte vloerplaten.

Onze ploegen realiseerden 1.500 m² per week per bouwlaag – zowel bekisting als wapening, afdekking en kolommen – via een ‘3D-cascadesysteem’. De werken werden zodanig gefaseerd dat we zowel in de langs- als de dwarsrichting konden opereren. Op die manier zijn we erin geslaagd om de onderbouw tijdig klaar te krijgen, een huzarenstukje als je weet dat we op korte tijd een enorme hoeveelheid beton en wapeningsstaal moesten verwerken en ook voortdurend blootgesteld waren aan weer en wind. Een goede onderlinge samenwerking tussen de bouwpartners was hierbij van groot belang.

Houben bouwde dit project in tijdelijke vereniging met Strabag waarbij eveneens een coördinatie-opdracht was voor de wegenis, retail en de afwerking van de parking.

Hasselt Kanaalkom, 3500 Hasselt Gemengd Privaat , Build Nieuwbouw Voorlopige oplevering

2017-2020 € € 117.162.860,98 Matexi en Chateaux Real Estate De Gregorio & Partners Ja Ja