Hoe kunnen we
je helpen?

OF +32 (0)11 26 96 00

Residentie Mesos - Leuven

Een gemengd project met 4 handelspanden en 33 appartementen als sluitstuk van de Kop van Kessel-Lo.


Residentie Mesos

Het project ‘Mesos’ vormde, samen met de markante toren ‘Stratos’, een andere realisatie van Houben, het sluitstuk van het ontwikkelingsproject Kop van Kessel-Lo, een aaneengekoppeld project van acht gebouwen aan de Leuvense stationsomgeving. Residentie Mesos bestaat uit 4 handelspanden op het gelijkvloers en 33 appartementen, verspreid over 7 verdiepingen, gebouwd voor projectontwikkelaar CIP (Construction & Investment Partners nv).

Mesos werd gerealiseerd bovenop de ondergrondse parking. De oppervlakte van de appartementen gaat van 64 tot 130 m². De eenheden beschikken over één, twee of drie slaapkamers en kijken uit op de stad of op de groene rand. Elk appartement heeft een ruime open leefruimte, een ingerichte keuken, een badkamer, hoge plafonds, veel lichtinval en een eigen terras. De kern van het gebouw heeft een betonstructuur, de binnenwanden zijn van gipskarton. Er is veel aandacht besteed aan akoestiek. Het complex bevat ontdubbelde wanden en er zitten akoestische dammen in de vloer. De units in Mesos zijn voorzien van gaswandketel.

De atypische gevels van het complex bestaan enerzijds uit betonreliëfpanelen en anderzijds uit aluminium geplooide gevelcassettes met een speciale kleurcoating. De aluminium gevel van Mesos is hoofdzakelijk fuchsia. Het gaat om een soort gekleurde, transparante eindlaag die boven op een basis wordt gezet. De gevelcassettes zijn smalle hoge stroken die onder verschillende hoeken geplaatst werden om de kleurtransformaties maximaal tot uiting te laten komen. 

Leuven Martelarenlaan, 3010 Kessel-Lo Gemengd Build , Privaat Nieuwbouw Definitieve oplevering

2014-2017 € 5.720.000,00 CIP nv, Martelarenlaan 38bus3, 3010 Leuven AR-TE, Remylaan 2b, 3018 Wijgmaal Ja Nee