Hoe kunnen we
je helpen?

OF +32 (0)11 26 96 00

De Landmark - Jette

Het iconische ontvangstgebouw voor de site van UZ Brussel.


De Landmark

In Tijdelijke Maatschap met Artes bouwt Houben het ontvangstgebouw voor de site van UZ Brussel, genaamd de Landmark. Het betreft een volledige aanneming van dit kantoorgebouw. Speciaal aan dit gebouw is toch wel de houten gevelopbouw met gevelbekleding, maar ook de raamgehelen zijn nog eens voorzien van een glazen voorhanggevel. Acht meter hoge glasvlakken creëren een maximale transparantie.

Het Landmark gebouw telt acht verdiepingen. Boven het publieke deel van de inkomzone zijn er zes verdiepingen met kantoorzones voor ondersteunende diensten en staflokalen voor medische diensten. Zo komt er meer ruimte vrij voor medische activiteiten in onder meer het consultatiegebouw. Op de tweede verdieping komt er bovendien een ruim terras, toegankelijk voor alle medewerkers, ideaal voor een ontspannende pauze.

Er wordt heel wat aandacht besteed aan duurzaamheid en passiefbouw. Zo kunnen de ramen op de kantoorverdiepingen geopend worden voor koeling, in combinatie met nachtventilatie. Zongerichte ramen zitten in een geventileerde dubbele huid-constructie, met mobiele zonwering in de spouw.
De passieve gebouwenschil bestaat uit duurzaam lichtgewicht prefabhoutskeletbouw met hoogwaardige isolatie. Voor de afwerking worden grootformaat ultracompacte gevelpanelen van gerecycleerde natuursteen gebruikt volgens het cradle-to-cradle principe.

Het gebouw sluit aan op de aanwezige campusinfrastructuur, zoals zonnecollectoren, regenwaterbuffering en -recuperatie, en boorgat-energieopslag. Dankzij al deze maatregelen voldoet het gebouw ruimschoots aan de EPB-eisen van het Brussels Gewest.

Jette Laarbeeklaan 101, 1090 Brussel Kantoren Build Nieuwbouw In uitvoering

2021-2023 € 24.799.409,00 UZ Brussel VK Architects & Engineers Ja Ja