Hoe kunnen we
je helpen?

OF +32 (0)11 26 96 00

Studentenresidentie The Village - Leuven

In het hartje van Leuven realiseerde Houben deze studentenresidentie, bestaande uit 7 afzonderlijke bouwblokken met ruimte voor 246 studentenkamers.


Residentie The Village

In het hartje van Leuven realiseerde Houben The Village, 7 afzonderlijke bouwblokken met ruimte voor 246 studentenkamers. Het volledige project omvat 246 studentenkamers, 2 eengezinswoningen, 1100 m² kantoor- en commerciële ruimte en 2 ondergrondse parkeergarages met 74 autoplaatsen en 298 veilige fietsenstallingen.

Het project bestaat uit 6 bouwvolumes (A tem G) die werden opgetrokken tussen bestaande woningen en een groot schoolgebouw (Groep T), geïntegreerd in de bestaande straatgevels en over een onderliggende parkeergarage. De aanneming omvatte de grond-en funderingswerken, beton-en metselwerken, binnen-en buitenschrijnwerk, droge en natte afwerking, vast meubilair, technieken, hvac, sanitair, elektriciteit en omgevingsaanleg.

Het ontwerp van deze moderne en zeer comfortabele studentenhuisvesting is van de hand van het architectenbureau Jasper-Eyers Architects uit Leuven. In dit project werden functionaliteit en comfort samengebracht in een duurzaam ontwerp, dat conform de voorschriften van de KULeuven gerealiseerd werd; iedere leefunit van het studentencomplex bestaat uit maximum 15 kamers en beschikt over een uitgeruste keuken en een ontspanningsruimte. Het hart van het 780 m² grote terrein wordt gevormd door een grote groene binnentuin die fungeert als centrale ontmoetingsplaats voor studenten en buurtbewoners.

 

 

 

LEES MEER

Studentcomfort.be: Residentie The Village

Leuven Burgemeesterstraat 32-50, 3000 Leuven Gemengd Build Nieuwbouw Definitieve oplevering

€ 11.429.462,00 EKATOV bvba, Franklin Rooseveltlaan 174, 8790 Waregem Architectenbureau M&J.M. Jaspers - J. Eyers & Partners nv, Hoogstraat 139, 1000 Brussel Nee Nee